ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău a fost marcată Ziua Națională a Culturii

12:18 | 17.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Mai multe activități culturale prilejuite de Ziua Națională a Culturii au avut loc ieri la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, informează MOLDPRES.  

Evenimentele au început cu vernisajul expoziției de fotografie documentară cu genericul „Domnica Darienco, actriță de teatru și film – 105 ani de la naștere”.

Solicitată de agenție, Valeria Suruceanu, directorul instituției, a menționat că expoziția prezintă viața și dăruirea pentru teatru a Domnicăi Darienco. Actrița s-a aflat pe scenă peste 50 de ani, jucând mai mult de 100 de roluri memorabile. Expoziția va fi deschisă până la 17 februarie.

Totodată, în cadrul vernisajului, viceprimarul Angela Cutasevici a decernat diplomele  unor personalități din domeniul culturii pentru contribuție adusă la dezvoltarea și promovarea patrimoniului orașului Chișinău.

Invitații speciali ai Salonului artelor, moderat de profesorul universitar Aurelian Dănilă, autorul proiectului, au fost dirijorul Nicolae Dohotaru, director general al Teatrului Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieșu”, Larisa Zubcu, director general  al Sălii cu Orgă, compozitorii Constantin Rusnac și Marian Stârcea, acordeonistul Radu Rățoi, distins recent cu premiul Ministerului Culturii la categoria ”Diplomație culturală”, solista Operei Naționale Ana Cernicova, artistul plastic Valeria Barbas, cântăreața Natalia Proca, pianista Natalia Lazicova ș.a.

Manifestarea s-a încheiat cu un recital de muzică clasică, prezentat de acordeonistul Radu Rățoi și studenți ai Departamentului Instrumente Orchestrale al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

img24000284

img24000284

img24000284

img24000284

img24000284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!