ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Până în 2025, locuitorii orașului Nisporeni și comunei Vărzărești vor avea acces la sistem de canalizare extins

11:07 | 02.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Peste opt mii de locuitori din oraşul Nisporeni și alte patru mii din comuna Vărzărești vor beneficia de acces la sistemul de canalizare extins, ce se preconizează să fie finalizat către sfârşitul anului curent, transmite MOLDPRES.

În cadrul vizitei de ieri în teren, echipa Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru împreună cu reprezentanții locali, dirigintele de șantier și reprezentantul agentului economic care execută lucrările, au discutat cu privire la lucrările ce sunt în executare, precum și cele care urmează să fie realizate în timpul apropiat.

Directorul ADR Centru, Ion Pînzari, a solicitat antreprenorului accelerarea lucrărilor de construcție, astfel încât proiectul să respecte termenii stabiliți conform graficului de execuție.

În prezent, sunt în desfășurare lucrările de construcție a sistemului de canalizare pe câteva străzi concomitent, iar imediat după finalizarea acestora, antreprenorul execută lucrări de restabilire a părții carosabile pentru a o aduce la starea inițială.

Valoarea totală a lucrărilor prevăzute în proiect regional se estimează la suma de circa 50,6 milioane de lei (cca 2,53 mln de euro). Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală și cofinanțat de autorităţile locale.

img24002322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!