ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-letonă pe domeniul militar a fost discutată la Riga

09:57 | 05.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a efectuat o vizită oficială la Riga, la invitația omologului său leton, Andris Sprūds. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală pe domeniul militar și perspectivele dezvoltării acesteia, precum și sprijinul acordat Armatei Naționale în sensul implementării reformei militare și consolidării capacităților de apărare ale țării noastre, comunică MOLDPRES.

Șeful de la Apărare a mulțumit părții letone pentru asistența în cadrul proiectelor Uniunii Europene pentru Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European pentru Pace, precum și Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare.

Un alt subiect pus în discuție a vizat misiunile de menținere a păcii din Kosovo și Liban la care participă militarii moldoveni, „precum și obiectivul Republicii Moldova de a-și spori contribuția la pacea și securitatea internațională”.

Totodată, cei doi miniștri au făcut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate regională.

Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, s-a aflat într-o vizită oficială la Riga, Letonia, în perioada 3-4 aprilie curent, la invitația omologului său, Andris Sprūds.

img24002421

img24002421

img24002421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!