ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CCI a marcat 15 ani de colaborare economică cu Germania

09:44 | 30.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a marcat aniversarea a 15 ani de la lansarea „Programului Partnering in Business with Germany" în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Președintele CCI, Sergiu Harea, a subliniat importanța acestui eveniment în cadrul colaborării instituției camerale cu Germania, evidențiind rezultatele obținute în cei 15 ani de desfășurare a programului. "Evenimentul de astăzi marchează o etapă semnificativă în colaborarea noastră în dezvoltarea relațiilor comerciale cu Germania. Rezultatele obținute în acești ani demonstrează angajamentul comun și pun în lumină potențialul parteneriatului cu Germania. De asemenea, trebuie de menționat sprijinul oferit de partenerii din Germania, prin intermediul proiectelor, cursurilor și instruirilor tematice, precum și implicarea activă în promovarea învățământului dual în Moldova", a declarat Sergiu Harea.

Președintele a evidențiat contribuția programului la dezvoltarea abilităților manageriale în cadrul întreprinderilor moldovenești, menționând că peste 400 de manageri din Moldova au beneficiat de acest program de la lansare și până în prezent.

Reprezentantul GIZ Germania, Tobias Knubben, a declarat că Programul de formare a managerilor „Partnering in Business with Germany”, a înregistrat o cooperare de succes cu Moldova timp de 15 ani. „Ne bucurăm să sărbătorim astăzi, alături de partenerii noștri, absolvenți și invitați, cea de-a 15-a aniversare a acestui program, aici, la Chișinău. Cu un număr impresionant de manageri moldoveni beneficiind de acest program, anticipăm cu entuziasm să continuăm să-i invităm în viitor", a spus oficialul.

CCI își propune să extindă anumite sectoare de producție specifice, inclusiv energia verde și serviciile tehnologice exportabile, și să promoveze metodele de producție avansate, precum conceptul de Industrie 5.0. Asta va contribui la implicarea unui număr mai mare de întreprinderi din întreaga țară în program, pentru a asigura o acoperire mai largă și o distribuție egală a beneficiilor.

Evenimentul desfășurat la Chișinău a reunit reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, ai Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, ai Ministerului Economiei și Acțiunii Climatice al Germaniei, ai Ambasadei Republicii Federale a Germaniei, ai GIZ Bonn și GIZ Moldova, precum și ai Asociației Absolvenților - InVent Moldova, parteneri și oficialități locale, absolvenți din Moldova și Ucraina.

img24003173

img24003173

img24003173

img24003173

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!