ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina

08:39 | 02.05.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic, cloropicrina, împotriva forţelor ucrainene, încălcând Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice (CIAC), potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, notează AFP, preluat de Agerpres și Moldpres. 

În plus, Rusia foloseşte agenţi anti-revolte ca "metodă de război în Ucraina, de asemenea încălcând convenţia", a adăugat diplomaţia americană în acest text.

"Utilizarea acestor substanţe chimice nu este un incident izolat şi este probabil motivată de dorinţa forţelor ruse de a îndepărta forţele ucrainene din poziţii fortificate şi de a realiza progrese tactice pe câmpul de luptă", a scris Departamentul de Stat.

Washington a anunţat în paralel miercuri un nou val de sancţiuni vizând companii sau persoane ruse sau străine acuzate că au participat la efortul de război rusesc în invazia Ucrainei.

 

img24003224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!