ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A avut loc congresul de constituire a Partidului Acţiune şi Solidaritate

15:27 | 15.05.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 15 mai. /MOLDPRES/. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) condus de fostul ministru al Educației, Maia Sandu, a desfășurat astăzi Congresul de constituire a formațiunii, informează MOLDPRES.

Conform statutului, PAS este un partid de centru-dreapta, care împărtăşeşte şi promovează doctrina liberalismului social.

În cadrul evenimentului a fost aprobat programul, simbolul și conducerea partidului. Astfel, Maia Sandu a fost aleasă președinte al formațiunii. „Sînt convinsă că avem o șansă să trăim mai bine, aici, acasă. R. Moldova poate fi condusă altfel, prin promovarea unei politici în interesul cetățenilor”, a declarat proaspătul președinte ales al PAS.

Programul formațiunii prevede aplicarea reformelor sistematice prin care să fie puse bazele unei economii reale de piață, care să asigure locuri de muncă pentru cetățeni, continuarea reformelor pentru o educație de calitate și asigurarea protecției sociale a păturilor vulnerabile.

„Am venit să pornim un proces de transformare a sistemelor. Credem în acțiune, solidaritate, în forțele proprii și în faptul că ne putem mobiliza în fața corupției și sărăciei. Vom lupta pentru un sistem integru, pentru reformarea justiției și lichidarea corupției. Sînt convinsă că putem efectua aceste schimbări pentru a duce o viață mai bună, pe care o merităm”, a adăugat Sandu.

Tot astăzi, la funcția de vicepreședinte al PAS au fost aleși Liliana Nicolăescu și Sergiu Musteață, iar la postul de secretar general al formațiunii a fost numit Igor Grosu. Mandatul noii conduceri a partidului este de 10 luni. Conducerea PAS urmează să organizeze echipa formațiunii pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

La 23 decembrie anul trecut, Maia Sandu a anunțat despre lansarea Mișcării „În PAS cu Maia Sandu”, care a stat la baza constituirii partidului politic. În prezent, Partidul Acțiune și Solidaritate are 7500 de membri și 20 de organizații teritoriale.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!