ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Satul European”: La Stăuceni a fost construit un parc, cu o investiție de circa 9 mln de lei

09:39 | 04.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. În comuna Stăuceni din municipiul Chișinău a fost construit un parc modern. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului „Satul European”, în acest scop fiind alocate circa 9 mln de lei (450 de mii de euro) din Fondul Național de Dezvoltare Regională Locală, transmite MOLDPRES. 

Parcul public cu o suprafață de 1,8 hectare a fost proiectat într-un mod care să satisfacă necesitățile comunității, punând accentul pe dezvoltarea copiilor. Acesta include două terenuri de joacă amenajate cu echipamente de calitate. Totodată, proiectul a mai prevăzut plantarea a 260 de copaci, instalarea sistemului de iluminat public și a mobilierului stradal, amenajarea unui bloc sanitar.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, proiectul finalizat va aduce beneficii pentru aproximativ 10.800 de locuitori din comună. 

Programul „Satul European" include în total 497 de proiecte. 

img24000049

img24000049

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!