ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 20 de proiecte de dezvoltare regională în centrul ţării vor fi finanţate de stat în 2024

12:04 | 31.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și Locale (CNCDRL) a alocat, pentru anul 2024, 123 milioane de lei (6,15 mln  euro) pentru 21 de proiecte regionale și de revitalizare urbană ce urmează să fie realizate în zona de centru a ţării, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, mare parte din aceste proiecte sunt cu accent pe construcția magistralelor de apă, ecoturism, infrastructură turistică și dezvoltare urbană în diverse localități din centrul țării. „Astfel, în anul curent ne propunem finalizarea lucrărilor de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din orașul Șoldănești, precum și inițierea lucrărilor de construcție a magistralei de apă Chișinău-Strășeni-Călărași, întru menținerea ritmului de dezvoltare pentru o creștere economică echitabilă în regiune”, explică ADR Centru.

În 2023, Agenția de Dezvoltare Regională  Centru a implementat 16 proiecte regionale de infrastructură. Aceste proiecte au fost finanțate din diverse surse, inclusiv Fondul Naţional al Dezvoltării Regionale și Locale și Fondul Rutier.

 

img24000653

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!