ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi candidați la CSJ și CSM au promovat evaluarea Comisiei Vetting

14:05 | 11.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Comisia Vetting a anunțat astăzi că a finalizat evaluarea candidatului la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), Vladislav Gribincea, și a candidatei la funcția de membră în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mihaela Pascal. Comisia a decis că ambii candidați promovează evaluarea, comunică MOLDPRES.

Comisia a elaborat un raport cu propunere de promovare, pe care l-a trimis CSM-ului care urmează să examineze în ședință publică detaliile evaluării și faptele relevante și să se pronunțe printr-o hotărâre motivată dacă acceptă sau respinge raportul Comisiei.

În concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor s-au înscris 13 candidați, care au fost transmiși de către CSM Comisiei Vetting pentru evaluare. Dintre aceștia, o candidată s-a retras, iar doi au promovat evaluarea. Rapoartele privind doi candidați sunt pendinte, iar alți opt candidați sunt la etapa de a fi invitați la audieri.

img24002632

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!