ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSP au anunțat un nou concurs pentru funcția de Procuror General

17:02 | 15.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a aprobat astăzi modificări la Regulamentul de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de Procuror General și a anunțat un nou concurs pentru acest post, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministrului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, modificările sunt de ordin tehnic și se referă la consolidarea transparenței, asigurarea responsabilității individuale și colegiale pe durata derulării concursului de alegere a Procurorului General. Criteriile și condițiile de participare la concurs prevăzute în lege au rămas aceleași.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, membrii CSP au anunțat un nou concurs pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General. Astfel, candidații care vor să-și depună dosarele la concurs au la dispoziție 30 de zile. Ulterior, va avea loc proba admisibilității dosarelor depuse, urmată de proba interviului, care va fi susținut în fața membrilor CSP, iar apoi va fi aplicată procedura evaluării.

„Numirea unui nou Procuror General este unul dintre angajamentele asumate de Republica Moldova în procesul de integrare europeană. Și cetățenii așteaptă ca în fruntea Procuraturii Generale – o instituție de importanță strategică - să vină o persoană profesionistă și curajoasă, care să contribuie la schimbarea lucrurilor spre bine în sistemul procuraturii. Pe această cale, încurajez profesioniștii din domeniu, care întrunesc condițiile necesare, să-și depună dosarele și să participe la concurs”, a spus ministrul.

CSP a încetat la finele lunii februarie concursul pentru funcția de Procuror General.

În urma decretului semnat de Președintele Republicii Moldova pe 26 septembrie 2023, funcția de Procuror General a devenit vacantă.

img24002741

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!