ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

23 medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii

10:04 | 29.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Un număr de 23 medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat 37 de produse medicamentoase, dintre care 23 – primar și 14 – repetat, transmite MOLDPRES.

Printre medicamentele autorizate primar se numără: Zolmigren 2 – utilizat la adulți și copii cu vârsta peste 12 ani pentru tratamentul durerii de cap de tip migrenă; Milricor - soluție injectabilă ce aparține unui grup de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei.

Printre cele autorizare repetate, se regăsesc produse farmaceutice precum Vita-melatonin – se utilizează pentru prevenirea și tratamentul tulburărilor ritmului circadian, tulburări de somn, inclusiv insomnie cronică de origine funcțională, insomnie la vârstnici; Ekvamer – utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (tensiune arterială mărită) la pacienții adulți care au și un nivel ridicat de colesterol; Lamotrix– aparţine unei grupe de medicamente denumită antiepileptice. Este utilizat pentru a trata două afecţiuni – epilepsia și tulburarea bipolară.     

img24003123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!