ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au găsit o minoră care s-a rătăcit în timp ce era în pădure la cules ciuperci

10:10 | 29.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. O tânără de 17 ani a fost anunțată dispărută, după ce a mers cu fratele său în pădure la cules ciuperci. Oamenii legii au început imediat căutările, iar pe parcursul nopții fata a fost găsită, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), oamenii legii au fost alertați, în jurul orei 22:20, de o femeie din Cimișlia, despre dispariția fiicei sale. Aceasta a comunicat că fata a plecat de acasă în jurul orei 15:00, în pădure să culeagă ciuperci, împreună cu fratele ei în vârstă de 11 ani. Băiatul revenise acasă, însă fata era de negăsit.

„În vederea stabilirii locului aflării minorei, a fost dispusă crearea operativă a grupului de căutare format din peste 60 de polițiști și colegi din alte subdiviziuni specializate. Datorită reacționării operative și mobilizării forțelor de ordine, fata a fost depistată în pădure, în jurul orei 01:50, la 1 km de domiciliu. Aceasta a comunicat polițiștilor că s-a rătăcit și nu putea găsi drumul spre casă. Minora a fost reîntoarsă în familie în siguranță”, a precizat IGP.

În acest context, polițiștii au atenționat repetat părinții despre supravegherea strictă a minorilor și însoțirea acestora în locurile unde ar putea fi în pericol.

img24003126

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!