ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

48 de agricultori au solicitat granturi de până la 10 mii de dolari pentru utilaje și tehnologii moderne de prelucrare a solului

13:06 | 02.01.2025 Categorie: Economie

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/. Un număr de 48 de producători agricoli au aplicat pentru granturi de până la 10 mii de dolari în cadrul Programului „Managementul durabil al terenurilor”, parte a Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), transmite MOLDPRES.

Dosarele au fost depuse în perioada 4 noiembrie – 31 decembrie 2024. Potrivit Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, cele mai multe cereri au fost depuse la Direcțiile Teritoriale AIPA din Chișinău (15 cereri), Bălți (6 cereri), Florești (6 cereri), (Orhei 5 cereri) și Căușeni (5 cereri). 

Programul „Managementul durabil al terenurilor” prevedere oferirea granturilor post-investiționale care rambursează 30% din valoarea investiției eligibile, cu un plafon de 10.000 dolari per producător agricol. Fiecare beneficiar este eligibil pentru un singur grant în cadrul programului.

Granturile se acordă pentru compensarea costurilor utilajelor, echipamentelor sau mașinilor agricole destinate tehnologiilor conservative de lucrare a solului (No-Till / Strip-Till); compensarea costurilor pentru implementarea măsurilor de protecție și ameliorare a solului (practici de management durabil al terenurilor), precum și pentru compensarea costurilor echipamentelor și sistemelor de irigare.

Proiectul „Agricultura Competitivă în Moldova” a fost lansat în anul 2012. Obiectivul principal al acestuia este de a spori competitivitatea sectorului agroalimentar al Republicii Moldova, prin susținerea modernizării sistemului de management al siguranței alimentelor, oferind agricultorilor resurse financiare pentru dezvoltarea infrastructurii.

img25000035

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!