ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiect transfrontalier pentru copiii refugiați din Ucraina a fost lansat la o bibliotecă din capitală

13:27 | 11.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a lansat astăzi, Proiectul Transfrontalier ”Ucraina – Moldova: O abordare multisectorială pentru copiii și adolescenții afectați de război”, desfășurat în colaborare și cu susținerea organizației WeWorld Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Eugenia Bejan, în cadrul proiectului, biblioteca a primit ca donație echipament (6 laptop-uri dotate cu căști și alte accesorii, 1 imprimantă color, 1 router) și software în scopul consolidării capacităților pentru a oferi diverse servicii și programe educaționale copiilor și adolescenților refugiați, precum și celor din comunitatea locală.

”Grație acestui suport, biblioteca va dezvolta oferta de servicii, mai ales a celor bazate pe tehnologii informaționale, propunând copiilor și adolescenților programe de coding și robotică, educație mediatică, alfabetizare digitală, design și creare de quiz-uri, studierea limbii române etc.”,  a precizat Eugenia Bejan.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol a menționat că proiectul respectiv este o continuitate a programelor pe care le desfășoară Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”. ”Este foarte bine că grație suportului oferit de organizația WeWorld Moldova noi putem să integrăm și copiii refugiați din Ucraina în aceste activități. Este bine să le extindem și cred că prin acest proiect, în primul rând, vom ajuta copiii ucraineni să se dezvolte și ei din perspectiva creativității, inovației și a timpului liber petrecut plăcut, dar și din perspectiva dezvoltărilor personale și să încercăm să-i integrăm în viața culturală din R. Moldova prin programele desfășurate de Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”, a subliniat Andrei Chistol.

La evenimentul de lansare a proiectului a participat Giovanna Fotia, reprezentant de țară al organizației WeWorld Moldova, precum  și elevi de la Liceul Teoretic „Mihail Koțiubinski” din capitală.

img24000159

img24000159

img24000159

img24000159

img24000159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!