ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ADR Nord: Circa 170 de mii de cetățeni din regiune au beneficiat de proiecte de dezvoltare în 2023

14:28 | 11.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Circa 170 de mii de cetățeni din nordul Republicii Moldova se numără printre beneficiarii direcți și indirecți ai proiectelor regionale implementate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în anul 2023, transmite MOLDPRES.

Potrivit ADR Nord, îndeplinirea acestui obiectiv a fost posibilă în urma realizării diverselor activități de planificare strategică, colaborări cu partenerii naționali și internaționali și implementării propriu-zise a proiectelor de infrastructură cu impact regional.

„Pe parcursul anului 2023, am desfășurat multiple activități de planificare strategică și de implementare a proiectelor, orientate spre îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare regională în domenii de intervenție precum aprovizionarea cu apă și canalizare, valorificarea infrastructurilor de afaceri, sporirea atractivității turistice, dezvoltarea urbană și eficiența energetică a clădirilor publice. De asemenea, am desfășurat activități de promovare a Regiunii de Dezvoltare Nord ca pe o destinație atractivă pentru investitori și turiști. Realizarea acestor activități a presupus un înalt grad de cooperare cu partenerii regionali, naționali și internaționali”, explică ADR Nord.

Principalele obiective ale ADR Nord pentru anul 2024 sunt: asigurarea accesului la servicii și utilități publice de calitate, facilitarea creșterii economice, atragerea investițiilor în regiune și îmbunătățirea guvernanței la nivel regional. „ADR Nord va continua să valorifice relațiile pe care le-a dezvoltat cu partenerii săi externi”, rezumă sursa citată.

img24000162

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!