ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bălți a fost deschis un Centru de informare și consultanță în afaceri

14:05 | 31.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. La Bălți a fost inaugurat astăzi un Centru de informare și consultanță în afaceri al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Acesta își propune să dezvolte și să promoveze abilitățile și cultura antreprenorială, oferind servicii de informare și consultanță în toată regiunea de nord a țării, transmite MOLDPRES. 

Astfel, companiile beneficiare vor avea acces la informațiile necesare pentru accesarea resurselor financiare nerambursabile, pentru a crește competitivitatea și reziliența ÎMM-urilor din Republica Moldova.

„Antreprenorii sunt motorul economiei noastre și suntem dedicați să le oferim sprijinul și instrumentele de care au nevoie pentru a-și dezvolta afacerile și a crea locuri de muncă. Centrul de Consultanță în Afaceri ODA din Bălți este un pas important în această direcție, iar noi vom continua să investim în dezvoltarea IMM-urilor din Republica Moldova”, a declarat viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a afirmat că UE susține dezvoltarea IMM-urilor din Moldova, ca acestea să devină forță motrice a bunăstării și dezvoltării locale. „Suntem încrezători că Centrul lansat astăzi, gestionat de ODA, va contribui la transformarea Moldovei într-un mediu mai prielnic pentru noi companii, pentru investiții în afaceri, generarea de noi locuri de muncă și derularea de activități economice”, a declarat Jānis Mažeiks.

Oficiul ODA în municipiul Bălți a devenit operațional grație asistenței financiare oferită de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), prin intermediul programului „EU4Moldova: Comunități Locale”.

Centrul se află pe strada Decebal 13 din Bălți. Acesta va fi deschis de luni până vineri, între orele 08:30 - 17:30.

img24000665

img24000665

img24000665

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!